Unngå skader - tren på et treningssenter! - SKY Fitness

Unngå skader – tren på et treningssenter!

I en stadig mer stillesittende hverdag er det ikke overraskende at stadig flere innser et behov for å trene regelmessig. Dette kan være av rene helsemessige årsaker, et ønske om å gå ned i vekt, eller rett og slett fordi man føler seg bedre av det. Uansett årsak er det alltid viktig å holde seg i form, om ikke topptrent, så i det minste i den grad man kan for å unngå sykdommer og senskader som en direkte følge av alt for lite kroppslig aktivitet i hverdagen.

Unngå postordre

En feil ganske mange gjør er å kjøpe treningsutstyr på postordre, eller i en butikk som egentlig ikke har kunnskaper om trening eller produktene de selger. Selv dagligvarebutikkene kan i enkelte tilfeller tilby forskjellige treningsapparater, som for eksempel vektmanualer og andre lettsolgte produkter.

Dette kan være greit hvis du vet hva du skal se etter ved kjøp av denne type produkter, og ikke minst vet hvordan de skal brukes på best mulig måte.

Alt for mange multifunksjonelle treningsapparater står og ruster bort i en kjeller eller en garasje, simpelthen fordi den som kjøpte det inn ikke riktig vet hvordan det skal brukes, samt det kan være svært vanskelig å komme i gang med egentrening rett og slett fordi det er kjedelig å holde på alene.

Fare for skader

Et annet aspekt ved å begynne trening på egenhånd uten forkunnskaper er at du er utsatt for skader. Det kan være belastningsskader som utvikler seg over tid, eller skader som oppstår som direkte feil bruk av treningsapparatet. Det kan være forskjellige bruddskader, avrevne sener, eller sårskader som oppstår på grunn av at apparatet svikter under bruk og treffer den som trener.

Belastningsskader er noe som oppstår over tid, og da gjerne fordi du kanskje har gått ut for tungt og overvurdert egne krefter. Det skumle med denne type skader er at ettersom de oppstår over tid, vil du som regel heller ikke merke dem før det allerede er for sent.

En annen ting er at mange treningsapparater ikke er laget for alle, og mange av de billigste modellene kan være direkte farlige å bruke. De kan være laget av tynne materialer som svikter under belastning, og da kan det oppstå virkelig farlige situasjoner med alvorlige skader som resultat.

Tren riktig

Så uansett hvilket motiv du har for å begynne å trene er det viktig at det blir gjort riktig helt fra begynnelsen av. Ved å oppsøke et godt treningsstudio vil du ikke bare kunne trene på solide treningsapparater av god kvalitet, men du vil også få den oppfølging og informasjon du trenger for å trene på best mulig måte.

De ansatte på treningssenteret har alle den kunnskap de trenger for å kunne undervise deg i å bruke apparatene riktig, de forstår hvilke begrensninger du eventuelt måtte ha, og kan være behjelpelige med å sette opp et treningsforløp ut fra dine helt individuelle ønsker og fysikk.

Dessuten er det sosialt å trene i et treningssenter da du hurtig blir kjent med andre i samme ærend som deg, og miljøet slike steder er som regel svært godt. Trening er en av de sunneste interessene du kan ha, og ikke rent sjelden utvikler det seg til en livsstil som i tillegg til den rene treningen også utvikler seg til kosthold og levestil. Og for ikke å glemme, det er deilig å føle seg i form. Både fysisk og mentalt!

Har du spørsmål?

Velg ditt senter og kontakt direkte her.