Nybegynner på et treningssenter? Slik kommer du i gang! - SKY Fitness

Fordeler ved å trene på et treningssenter

For noen er det å trene på et treningssenter det mest naturlige i verden, og de har kanskje gjort det i en årrekke allerede, men for andre igjen kan det være litt av en utfordring å komme seg av gårde og det er ikke alltid motivasjonen er på topp. Da er det viktig å tenke på fordelene ved å trene, og da spesielt på et treningssenter.

Trene på egenhånd eller på et treningssenter?

At det å trene er godt for kroppen er det ingen tvil om, men mange sliter med å enten komme i gang, eller du vet rett og slett ikke helt hvordan du begynner. Noen velger også å trene på egenhånd, men er du totalt nybegynner vil det alltid være en bedre løsning å velge et treningssenter.

Misforstå ikke, du kan fint trene på egenhånd også, men på et treningssenter har du noen fordeler du ikke nødvendigvis klarer å få ved egentrening.

For det første er det å trene på et treningssenter en sosial greie, og du blir veldig lett kjent med andre som trener der. Dessuten finnes det en rekke treningsapparater de færreste har tilgang til privat, og på et treningssenter er det ofte personale som kan bistå med å fortelle og vise hvordan de forskjellige apparatene skal brukes. Dette er svært nyttig med tanke på å unngå skader som en følge av overbelastning, og det er heller ikke alle apparatene som egner seg for en nybegynner.

Videre vil det alltid være motiverende å gå på treningssenteret dersom du blir kjent med andre, og kanskje inngår avtaler om å møtes igjen for felles trening på et senere tidspunkt. Det forplikter litt, og gjør det lettere å komme seg av gårde selv om du egentlig har litt lyst til å heller bli hjemme og gjøre noe annet.

Hva ønsker du å oppnå?

Har du aldri vært på et treningssenter tidligere bør du på forhånd danne deg en mening om hva du ønsker å oppnå. Ønsker du å gå ned i vekt? Ønsker du å bygge muskler? Eller ønsker du bare å komme i bedre form? Det kan være mange årsaker til hva du ønsker å oppnå, og det vil være avgjørende for hvilken treningsform du velger. Snakk gjerne med en av de ansatte på forhånd om hvilke mål som ønskes, eller enda bedre, lei en personlig trener de første par-tre gangene, slik at du kommer i gang på en så skånsom og forsvarlig måte som mulig.

For tung og krevende trening kan føre til belastningsskader

Den største faren ved å bare sette i gang på egenhånd er definitivt muligheten for belastningsskader fremprovosert ved for tung og krevende trening på et for tidlig tidspunkt, og det er viktig å huske at muskelfestene utvikles senere enn selve musklene, så det er svært lett å pådra seg både strekkskader og brist i muskelfestet, hvis disse belastes mer enn musklene er klare for.

Ønsker du bare å trene kondisjon er farene noe mindre da denne form for trening ofte baseres på flere repetisjoner fremfor tyngre belastning. Som ved for eksempel styrketrening. Det er imidlertid ingenting i veien for at det ene kan føre til det andre, og ved å følge en oppsatt plan utarbeidet av en ansatt eller en personlig trener vil du få best mulig utbytte av treningen. Helt uavhengig av hva formålet er.

Få hjelp av en kostholdsveileder

En annen ting en personlig trener kan være behjelpelig med er kosthold, da dette faktisk er en viktig faktor i forbindelse med fysisk trening. Det hjelper lite å gå på et treningssenter hvis ikke kostholdet er riktig, så spør gjerne de som jobber på det treningssenteret om hvilke råd de kan gi rundt dette. Mange treningssentre har også kostholdsveiledere, så ikke vær redd for å spørre hvis det er noe du lurer på, da de fleste treningssentre er genuint interesserte i medlemmenes beste.

Har du spørsmål?

Velg ditt senter og kontakt direkte her.